Andere betrokkenen

kinderfysiotherapeut

kinderergotherapeut 

logopedist

orthopedagoog 

SPV

zorgboerderij 'De Tienmorgen' 

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

 

Wij zijn de familie Werts, bestaande uit pappa Ray Werts, mamma Jantien Werts en onze 4 kinderen, Elin, Arne, Maren en Tijme. O ja, en onze hond Jabo en onze kat Noortje.  In 2009 zijn onze kijk op ons leven, onze toekomstverwachtingen en onze dromen compleet veranderd toen wij Arne in ons gezin mochten verwelkomen.  Arne, onze kanjer met korte blonde haartjes, mooie blauwgrijze ogen en pretlichtjes in zijn ogen heeft namelijk meerdere aangeboren beperkingen. Hierdoor kent het leven met Arne, net als Arne, zijn beperkingen. Maar ook geeft dit leven ons zoveel moois….

 

In de afgelopen jaren hebben wij vaak meegemaakt dat Arne zorg en begeleiding kreeg op een manier waar wij ons niet in konden vinden. Daarom hebben we besloten het anders te gaan doen. Arne is thuis, bij ons en draait mee in ons gezin, ervaart, voelt, leert en geniet. En wij mogen hem hierin begeleiden. We zijn er als hij ons nodig heeft maar we stimuleren hem om zo veel mogelijk zelf aan te pakken en op te lossen. Wij staan niet voor hem, niet achter hem, maar naast hem.

 

En nu, nu willen we onze manier van begeleiden ook inzetten om andere kindjes zoals Arne een fijne tijd te bieden. Samen met een aantal andere mensen die ook een verschil willen maken.

Wie zorgt er voor uw kind?


Dat doen wij. Als ouders van Arne weten wij namelijk als geen ander hoe wij met kinderen met beperkingen moeten om gaan. We staan zogezegd altijd met 1 been in de zorg.

Mocht er onverhoopt iemand van ons ziek worden, dan hebben wij contacten met diverse ZZP-ers die wij persoonlijk kennen, die onze 'Zorg-Villa' XS kennen en die eenzelfde visie en manier van werken hanteren als wij zelf. Deze mensen draaien met enige regelmaat mee, zodat uw kind altijd een bekend gezicht zal zien. Ook tijdens vakantieperiodes zullen zij zo nu en dan invallen zodat wij ook als gezin er af en toe eens tussen uit kunnen!  

Welke ervaring hebben wij? 

Doordat Arne zeer veel verschillende beperkingen heeft, hebben wij ervaring mogen op doen met de gevolgen van lichamelijke beperkingen,  een verstandelijke beperking, ASS-problematiek en ernstige spraak-taalstoornissen.

Daarnaast is pappa Ray altijd begeleider van beroep geweest. Hij heeft ervaring met kinderen met zeer uiteenlopende beperkingen in woongroepen, ambulante begeleiding, zorg binnen onderwijs (ZBO) en jeugddetentie.