​​Andere betrokkenen

 

Regelmatig maken wij gebruik van mensen in onze directe omgeving die iets bijzonders voor uw kind kunnen doen  Zo hebben wij contact met een kinderfysiotherapeut, een kinderergotherapeut, een logopedist, een zorgboerderij etc. Ook kunnen wij, indien nodig, advies vragen aan een orthopedagoog of een SPV.

 

 

 

​​Waar doen wij dit?

 

In onze 'Zorg-Villa' XS op de Molenstraat 18 te Beers.  Bieden we logeeropvang aan kinderen met een beperking, in huiselijke sfeer. We hebben in ons een souterrain een logeerkamer waar uw kind kan slapen en/of rusten. Uw kind maakt tijdens het logeerweekend gewoon deel uit van ons gezin. Zo doen we als gezin in het weekend ook gezamenlijke uitstapjes passend bij het kind. 

 

Gewoon zoals thuis…

 

Hoe doen wij dit?

 

Eigenlijk kunt u ons zien als een gezinsvervangend tehuis maar dan voor slechts een klein deel van de week. Wij zorgen voor een rustige en duidelijke routine en een stimulerend en afwisselend programma met afwisselend momenten van vrij spel, gezamenlijke activiteiten en momenten waarop we naar buiten gaan. Uiteraard zijn er ook voldoende rustmomenten ingebouwd. 

We doen activiteiten die alledaags zijn, van samen een boodschap doen of de hond uitlaten, tot het doen van een spelletje of samen koken.  

Uiteraard vieren we op een gepaste manier de verjaardag van uw kind alsook de welbekende feestdagen. Op een aantal momenten in het jaar wordt u uitgenodigd om met ons mee te doen… zoals op de zomerse familie barbeque, het jaarlijkse gezamenlijk uitje en de kerstmarkt.

 

Hoe communiceren wij met u?

U kunt ons altijd bellen of e-mailen als u vragen heeft over uw kind. Daarnaast houden wij een besloten blog bij waarin wij zullen vertellen over de tijd die wij met uw kinderen doorbrengen. Als u uw kind zelf komt brengen of  halen kunnen we ook altijd het gesprek met u aan gaan.  Wij spreken u verder op de gezamenlijke momenten die we jaarlijks organiseren en we plannen, indien u dat wenst, 1 maal per half jaar een afspraak waarin we kunnen praten over uw kind, hoe hij of zij het doet en over uw wensen. 

 

Buiten

 

​Buiten zijn en spelen vinden wij belangrijk. In onze tuin kan uw kind veilig spelen. Als uw kind buiten is, is er altijd toezicht aanwezig.  Daarnaast is de tuin omheind en kan uw kind dus niet zo maar weglopen. Er is een schommel, een glijbaan, een rekstok, een speelhuisje, een klimrek en een trampoline. Uiteraard zijn er ook stepjes, fietsjes e.d.. Ballen en ander spelmateriaal is ook voldoende aanwezig.  Wij vinden de omgang met dieren belangrijk en hebben daarom in onze tuin kippen lopen en hebben we een hele lieve hond die gek is op kinderen. Uiteraard mag uw kind ook met de dieren spelen en knuffelen. Regelmatig gaan we er even op uit. Naar het bos, een natuurgebied of even naar de zorgboerderij. 

 

 

'Zorg-Villa' XS

Wat doen wij?

 

Wij bieden individuele begeleiding en logeeropvang aan kinderen van 4-21 jaar met een beperking in een kleinschalige huiselijke en warme setting. Onze manier van werken kenmerkt zich doordat wij uw kind in zijn eigen kracht zetten door het te begeleiden en slechts beperkt te leiden.  Ons primaire doel is dat uw kind zich veilig en geborgen voelt, dat uw kind kan zijn en mag zijn. Wij stimuleren en motiveren uw kind en willen er voor zorgen dat de tijd binnen ons gezin een waardevolle en fijne ervaring is.